Конгрес мусульман України

«Тримайтеся разом біля Аллага і не розділяйтеся!» (Коран, 3:103)

Семінар про вартості читання Корану у львівському ІКЦ

06.02.2018 / 234

Багато хто знає хадис «Найліпший серед вас — той, хто читає Коран і навчає його інших». Але чи кожен може правильно пояснити, як саме слід читати священний текст, що він, як вірять мусульмани, — пряма мова Бога?

У суботу, 3 лютого, львів’яни мали нагоду почути експертну думку з цього питання, адже до Ісламського культурного центру ім. Мухаммада Асада завітав відомий в Україні викладач Корану шейх Хайдар аль-Хадж з семінаром «Вартості читання Корану та його роль у житті мусульманина».

Гість, що має сертифікат на викладання кожного способу читання, схваленого самим пророком Мухаммадом (мир йому і благословення), розказав, як слід читати Книгу Аллага з погляду краси декламування та етики ставлення до Божого об’явлення. Зокрема, треба бути ритуально чистим, охайно вбраним, обережно гортати сторінки, зосередитися на читанні та спинитися, якщо втомився та клонить на сон. Не можна використовувати Коран як підставку під щось, а коли водночас читають кілька людей — ніхто не має вивищувати голос, щоб не заважати іншим. Після деяких аятів бажано звернутися до Господа з молитвою-дуа, а в спеціально позначених місцях — покласти поклін.

Зупинилися й на високій нагороді, що чекає не тільки на читця Корану й того, хто навчив його Святого Письма, а й на батьків, що віддали свою дитину вчитися. Однак лектор нагадав і застереження пророка Мухаммада (мир йому і благословення) про те, що нагорода чекає лише на тих, хто мав щирий намір навчитися й навчав лише заради Господа, не сподівався на похвальбу за це: в останньому випадку єдиною винагородою буде захват інших людей у цьому житті.

    

Слідкуйте за нашими заходами, новинами, обговорюйте в соціальних мережах

Партнерські та дружні ресурси