Конгрес мусульман України

«Тримайтеся разом біля Аллага і не розділяйтеся!» (Коран, 3:103)

Світлого свята Курбан-байрам (Ід аль-Адха) і Божої ласки!

11.09.2016 / 717

Це свято вчить не тільки покладатися на Всевишнього в усьому, а й бути уважними та милосердними до інших, простягати руку допомоги тим, хто опинився в скруті.

Багатьох наших земляків, як і людей в інших куточках світу, Всевишній випробовує втратою близьких, майна, почуття безпеки та хоч якоїсь певності завтрашнього дня. Але водночас Господь випробовує й нас. Чи лишиться наша віра тільки на наших язиках, чи виявиться в наших учинках? Тож ми, мусульмани, намагаємося бути щедрими й, по змозі, допомагати нужденним — як братам і сестрам за вірою, так і немусульманам. Бо якщо не через наші добрі справи й добру вдачу, то як немусульмани зможуть побачити красу нашої релігії?

Сьогодні маємо чудову нагоду виявити щедрість — свято Ід аль-Адха (Курбан-байрам), коли мусульмани заколюють жертовних тварин і діляться м’ясом із родичами, сусідами та друзями. Коли ми боїмося вчинити несправедливо і пильнуємо, щоб кожна частина м’яса була однакова (не для когось шматок трохи краще, а комусь — гірше).

Але не можна обмежувати свою милість і піклуватися про ближніх лише два дні на рік, адже ми самі розраховуємо, що Всевишній даруватиме нам Свої блага і Свою ласку цілий час. Робімо добрі справи регулярно й щиро перед Богом!

Бажаємо й усім, хто цього року зустрів Ід аль-Адха у священній Мецці, щоб їхній хадж був бездоганний, і щоб його прийняв Всевишній, пробачивши їхні минулі гріхи.

Зі святом, дорогі мусульмани, і хай допоможе нам Бог!

Колектив ВАГО «Альраід»

    

Слідкуйте за нашими заходами, новинами, обговорюйте в соціальних мережах

Партнерські та дружні ресурси